De vanligste treslaga, som brukes til juletrær.

Gran

For de fleste her i Norge er vanlig gran, juletreet nr. 1 framfor noen. Vanlig gran er også det økonomisk viktigste treslaget i Norge. Vanlig gran vokser over hele landet og er det juletreet de fleste benytter. 

Furu

 Bruk av furu til juletre har særlig tradisjon i områder med lite naturlig gran. Nålene sitter to og to sammen og kan variere i lengde fra 2 til 6 cm. Furu har god holdbarhet som juletre.

Fjelledelgran

Fjelledelgran vokser naturlig over store områder i det vestlige Nord-Amerika. Treslaget vokser godt i Norge, særlig i innlandet. Det er smalt i formen, tett og har grønn til blågrønn farge. Nålene er 2 - 4 cm lange, flate og butte og baret er mykt. Holder svært godt på nålene og fargen i flere uker i stuetemperatur.

Nordmannsedelgran

Nordmannsedelgran vokser naturlig og kommer opprinnelig fra  fjellområdene på østsiden av Svartehavet. Den er noe videre i formen enn fjelledelgran. Lengden på nålene er 2 -4 cm, og de er mørkegrønne og blanke. Holder godt på nålene i flere uker i stuetemperatur.

Engelmannsgran

Engelsmannsgran vokser naturlig i vestlige Nord-Amerika. Greinene er stive og nålene er litt lengre enn hos vanlig gran. Fargen varierer fra nærmest grønn til ganske sterk blå. Den holder godt på nålene.

Omorika (Sølvgran)

Sølvgran ligner på edelgran på grunn av nålene som gjør baret sølvglinsende og levende. Den har en slank vekstform og myke greiner. Den holder godt på nålene.